Trefelling i Trondheim
Trefelling Trondheim

Trefelling, beskjæring, oppkapping og bortkjøring av trær i Trondheim

Trefelling i Trondheim

 

 • Har du et eller flere trær som står vanskelig til og du ikke tar sjansen på å felle de selv, kommer vi gjerne og hjelper deg. Oppstamming, topping, kroneredusering, frisering og beskjæring har vi også mange oppdrag med. Oppkapping til ved, bortkjøring og flising av grener kan også avtales.
 • Vi tar på oss trefelling og annet arbeid i høyden for private, borettslag og firma i hele Trondheim med omegn.
 • Vi er ansvarsforsikret hos If Skadeforsikring, se forsikringssertifikat her.

Profesjonell service til den helt riktige pris

 • Vi lover deg trivelig og profesjonell service med kort ventetid og trygg utførelse til en konkurransedyktig pris.

Se oss i aksjon...

KONTAKT OSS PÅ TLF

92 21 85 01

 

e-post: ogalstad@start.no

Ringvålvegen 348, 7089 Heimdal

Org nr.: 979 115 474

 

Vårt forsikringsselskap
Vi er medlem av Treets Venner
De som lager nettsidene våre

 

 

Copyright © All Rights Reserved - www.arbeiditau.no - Oddgeir & Oliver Alstad i samarbeid med UNO Market

Sjekkliste for deg som bor i Trondheim og har et eller flere store trær du ønsker å felle

 

 • Står treet/trærne på din eiendom?

I så fall så er det ingen problemer - du bestemmer selvfølgelig hos deg selv - så det er bare å "slå på tråden" til oss.

 

 • Grensetrær?

Noen trær står på grensa mellom tomtene. Da bør du bli enig med naboen før du starter med å felle treet. Det treet som du synes stenger for kveldssola, er nettopp det treet naboen synes det er så fint å se på når han sitter med ettermiddagskaffen på balkongen eller terrassen.

Trefelling er ofte et av de store stridstema mellom naboer.

Vi kan hjelpe til med kompromiss-løsninger som begge naboer vil være fornøyd med. Kanskje trenger dere ikke å felle hele treet, det kan også kappes i toppen, beskjæres, stammes opp eller friseres.

 

 • Trær som ikke står på din egen, men naboens tomt:

Hovedregelen for trær som står på naboens tomt er at hvis treet er høyere enn 3 ganger avstanden til din tomt, kan du kreve å få det fjernet. Vel og merke hvis treet er til ulempe for deg. Står treet 3 m fra din eiendom kan det altså være 9 m høyt. Se nabolovens § 3. Trær som står lenger vekk kan du også kreve å få fjernet hvis de er til vesentlig ulempe for deg og naboen ikke har tungtveiende grunner for å beholde de. Les mer i nabolovens § 2.

Med andre ord så kommer det alltid an på et skjønn - hvem som har rett. Det er best å prøve forhandlingsveien først.

 

 • Kommunen?

I Trondheim kommune skal det søkes om å felle trær på kommunal eiendom, det kan du gjøre HER

Er det snakk om trefelling på fredede områder skal i tillegg byantikvaren inn i bildet, det går automatisk når du søker kommunen om å felle trær på kommunal eiendom.

 

 • Selve trefellings jobben - kan du gjøre det selv eller er det tryggest å få hjelp?:

Når du har alt på det rene om at du kan felle treet eller trærne, må du vurdere om trefellingen er noe du kan klare selv, eller det er en ekspert som skal felle eller plukke ned treet bit for bit.

Kan ditt eller naboenes hus/garasje eller annet ta skade hvis treet ikke faller riktig? Hvis du er i tvil, husk av

vi er ansvarsforsikret, og hos oss får du en profesjonell og sikker løsning.

 

 • Viktig å huske på:

Trefelling kan noen ganger kreve både erfaring og ekspertise - det er i utgangspunktet arbeid med meget høy risiko.

Uansett om du feller treet selv, eller du får oss til å hjelpe deg med selve trefellingen, så må du også vurdere hva som skal skje med grener og stammer. Vi vil gjerne hjelpe deg med både flising, bortkjøring og oppkapping til ved, det er bare å ta kontakt på tlf.

92 21 85 01

 

 

Vi som arbeider med trær og trefelling tenker kanskje litt oftere på trær enn vanlig? For oss er det derfor artig å vite litt

- om trær

 • Norges høyeste gran er litt over 47 m (2010) i Kaupanger i Sogn. Nå er den nok omkring 50 m høy, og er en kjempeedelgran (Abies grandis) som ble plantet i 1938. Dens naturlige utbredelsesområde er langs nordvestkysten av USA og det sørlige Canada.

 

 • Trøndelags mest omfangsrike tre er sannsynligvis en alm på Hukkelåsen i Orkdal, den har en omkrets på minimum 9,85 m (2007).

 

 • Det største furutreet i Norge står i Druggudalen i Meldal sør for Trondheim og i Sør-Trøndelag fylke. Man antar at det i antall kubikk er hele 14.23 m3.

 

 • De eldste trestammene er 5-6000 år gamle (Pinus longaeva), men det eldste nålevende treet regnes for å være et grantre på Fulufjellet i Dalarna i Sverige, rett over grensen for Trysil. Dets røtter er nesten 10 000 år gamle, og har i løpet av disse ti årtusener dannet mange genetisk identiske busker/stammer/trær. Dette har fått forskerne til å revurdere hypotesen om at grantrærne innvandret etter siste istid fra øst. Nå er det en mulighet for at gran (og andre nåletrær) klarte å overleve gjennom siste istid på isfrie lommer i Norge. Se bilde av verdens eldste tre her.

 

 • Man antar at det er over 10 000 000 000 (10 milliarder) trær i Norge.

 

 • Verdens største nålevende tre er General Sherman med et volum på 1487 m³ og en vekt på over 2000 tonn. Man regner med at det er ca. 2500 år gammelt. General Sherman er et mammuttre (Sequoiadendron giganteum) og tilhører sypressfamilien, altså samme familie som einer.

 

 • I hele verden (dvs. på jordkloden) antar man at det finnes omkring 3 billioner trær, altså 3 040 000 000 000

 

 • Musøre (Salix herbacea) regnes som verdens minste tresort (1-5 cm høy)

 

 • Yggdrasil er det norrøne navnet for verdenstreet eller livets tre som forbinder himmel og jord.